Codruta Marinescu wrote, on her blogg: When I finished „The Book of Whispers” , the Book I would to read after was „The Book of Whispers” again

Astazi am aflat o veste buna: Cartea soaptelor, cel mai recent roman al lui Varujan Vosganian a primit inca doua premii.

De aceasta data de la Observatorul cultural. Unul dintre aceste premii a fost acordat de cititori. De fapt doar opinia lor ma intereseaza cand vine vorba despre literatura romana a timpului prezent. Asa zisa exegeza contemporana-mie nu are niciun cuvant de spus, nu ma indruma, nu-mi confirma, nu-mi infirma impresiile si, in general, mi se pare o mare moarta, in care isi dau cu parerea condeie captive ale propriei lipse de anvergura, dar cu pretentii analitice. Decizia cititorilor nu m-a mirat, a confirmat ceea ce si eu insami am simtit: dupa foarte mult timp literatura romana primeste un roman bun, o carte a carei lectura o prelungesti de teama ca se va termina, o scriitura delicata, un suflu proaspat, curat, omenesc. Este prima oara cand il citesc pe Varujan Vosganian. Si daca acest roman ma face sa-mi doresc sa citesc si altceva, tot Cartea Soaptelor as citi. De teama sa nu fiu dezamagita.

Txtul a fost postat la 23 martie 2010 pe adresa http://codrutamarinescu.wordpress.com/2010/03/23/cartea-soaptelor/