Varujan Vosganian ales prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor

Varujan Vosganian ales prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor

Miercuri, 25 Noiembrie 2009

Scriitorul şi omul politic liberal Varujan Vosganian a fost ales, marţi, de Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) în funcţia de prim-vicepreşedinte al Uniunii.

Propunerea a fost făcută, potrivit statutului, de preşedintele USR, Nicolae Manolescu, reales, luni, pentru un nou mandat de patru ani în fruntea uniunii, de delegaţii la Conferinţa Naţională a Uniunii Scriitorilor.

Consiliul USR a ales, de asemenea, tot la propunerea preşedintelui Manolescu, în funcţia de vicepreşedinte cu problemele interne ale Uniunii pe scriitorul Gabriel Chifu şi pe eseista Irina Horea, ca vicepreşedinte cu problemele externe ale USR.

Din Comitetul Director, ales de Consiliu, fac parte, alături de preşedintele, prim-vicepreşedintele şi vicepreşedinţii USR, scriitorii: Doina Cetea (Cluj), Casian Maria Spiridon (Iaşi), Mircea Mihăieş (Timişoara), precum şi alţi reprezentanţi ai unor uniuni judeţene – Alexandru Dobrescu, Leo Butnaru, Dumitru Chiuaru, Nicolae Oprea, Horia Gârbea, Nicolae Prelipceanu, Szilagyi Istvan.

Anterior Conferinţei Naţionale, Varujan Vosganian a fost vicepreşedinte al USR, iar Gabriel Chifu şi Irina Horea au îndeplinit funcţiile de secretari ai Uniunii Scriitorilor.

În prezent, USR cuprinde 2.400 de membri care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău. În cadrul filialei Bucureşti, cunoscută sub numele de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, înfiinţată în martie 1972 şi care are 1.200 de membri, funcţionează şase secţii, după genurile literare.

AGERPRES